KÁVOVÝ CHEESECAKE

Čas prípravy:
30 minút

Máte radi cheesecake a zároveň máte chuť na silné espresso? Skúste kávový cheesecake, ktorý uspokojí obe vaše chuťové túžby. Tento jednoduchý kávový dezert s korpusom zo sušienok je perfektný pre posedenie s priateľmi a rodinou. Ale nezabudnite si schovať aspoň jeden kúsok aj pre seba.

Doba pečenia: 55 minút

Doba chladnutia: 1 hodina

Ingrediencie na rozkladaciu formu na torty s priemerom 24 cm

INGREDIENCIE

  • (Corpus):
  • 170 g vašich obľúbených sušienok (napríklad sušienky Oreo®*, sušienky Digestive alebo grahamové krekry)
  • 90 g rozpusteného masla

Príprava:

01

Uvarte kávu a odložte si ju nabok, neskôr ju vychladenú budete potrebovať do syrovej zmesi.

02

Sušienky na korpus vložte do mikroténového sáčku alebo utierky a rozdrvte ich valčekom. Potom ich nasypte do misky a zmiešajte s rozpusteným maslom.

03

Sušienkovú zmes rovnomerne rozprestrite na dno formy a utlačte tak, aby vznikol pevný základ.

04

Smotanový syr vyšľahajte v elektrickom mixéri pri nízkej rýchlosti počas cca troch minút. Pomaly pridávajte cukor, štipku soli a nakoniec múku a všetko dôkladne premiešajte.

05

Predhrejte trúbu na 180 stupňov a vymažte formu na tortu maslom.

06

Následne pridajte crème fraîche a vajcia a jemne premiešajte tak, aby zmes zostala nadýchaná.

07

Nakoniec vlejte do krémovej zmesi espresso.

08

Syrovú zmes vložte do formy na vrstvu rozdrvených sušienok a formou niekoľko krát zľahka buchnite o pracovnú plochu či dlaň, aby sa odstránili vzduchové bubliny.

09

Tortu pečte asi 15 minút na 180 stupňoch a následne znížte teplotu na 110 stupňov a pečte ďalších 40 minút.

10

Po upečení vyberte cheesecake z trúby a opatrne s ním zatraste. Pokiaľ je zmes pevná, torta je upečená.

11

Cheesecake nechajte ešte hodinu vychladnúť v trúbe s otvorenými dvierkami.

12

Vychladnutú tortu vložte do chladničky a nechajte minimálne šesť hodín stuhnúť.