KÁVOVÝ MOUSSE

Výnos: 2–4 porcie
Doba čakania:
6 hodín
Čas prípravy:
30 minút

Prekvapte svojich hostí nadýchanou kávovou penou. Naservírujte im výborný dezert so silnou kávovou príchuťou s obľúbeným espressom alebom ristrettom.

Naviac si kávový mouse môžete pripraviť pokojne deň vopred!

 

INGREDIENCIE

  • 60 ml silnej kávy L'OR Espresso Onyx, Ristretto (bez kofeinu) alebo Forza
  • 2 žĺtky
  • 2 bielka
  • 60 g kryštálového cukru
  • 220 g smotany na šľahanie
  • štipka soli

Príprava:

01

Uvarte si vaše obľúbené espresso alebo ristretto. Káva musí mať výraznú chuť, aby sa v dezerte prejavila, takže sa nebojte intenzívnych príchutí.

02

Odmerajte si 60 ml horúcej kávy, pridajte štipku soli a dajte ju vychladiť do chladničky.

03

Do studenej kávy zapracujte pomocou tyčového mixéru žĺtka a uložte ju naspäť do chladničky.

04

Do smotany pridajte polovicu cukru a vyšľahajte ju do husta.

05

Kávovú zmes postupne vmiešajte do tuhej šľahačky a následne pridajte citrónovú šťavu a znovu zamiešajte.

06

V nerezovej miske vyšľahajte bielka so zvyšným cukrom do tuha.

07

Následne pomocou stierky jemne premiešajte kávovú zmes s bielkami.

08

Kávovú penu rozdelíme do slávnostných pohárov a necháme chladiť aspoň 6 hodín v chladničke.