MAKRÓNKY IVETY FABEŠOVEJ

Pokiaľ milujete pečenie a neodradí vás ani zložitejší recept, tak je pre vás sladké opojenie v podobe francúzskych makróniek ako stvorené. Naplno si ho vychutnáte v prítomnosti najmilovanejšej osoby a so šálkou obľúbenej kávy. Keby sa vám do prípravy makróniek nechcelo, ale radi by ste ochutnali, môžete si na túto sladkú pochúťku zájsť do kaviarne Ivety Fabešovej vo Werichovej vile a dať si k nim výbornú kávu L´OR.

INGREDIENCIE

  • Korpus Makrónek - 20 kusov
  • 333 g práškového cukru
  • 333g mandľovej múky
  • 90 ml vody
  • 333g krupicového cukru
  • 122g bielkov
  • 4 g červeného práškového farbiva

Príprava:

Korpus Makrónek

01

Do misy preosejeme práškový cukor s mandľovou múkou. Vodu a cukor varte v hrnci na teplotu 118 -121°C. Medzitým začnite šľahať 122 g bielkov.

02

Sirup požadovanej teploty prilejte k šľahajúcim sa bielkam. Vyšľahajte do hustého snehu a pridajte farbivo. Polovicu snehu zamiešajte do preosiatej zmesi.

03

Pridajte 122 g bielkov, zamiešajte a následne pridajte zbytok snehu. Cesto by malo mať konzistenciu lávy.

04

Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou nastriekajte na plech vyložený papierom na pečenie makrónky o priemere 4 cm.

05

Dlaňou poklepte plech zo spodnej strany na každom rohu, aby si nastriekaná zmes sadla. Nechajte zaschnúť cca hodinu, hmota sa nesmie lepiť na prsty.

06

Pečte pri 130 °C asi 13 minút. Vyberte z trúby a nechajte vychladnúť na plechu.

Čokoládová náplň

01

Čokoládu rozpustíme, smotanu na šľahanie s invertným cukrom nahrejeme a potom emulgujeme s čokoládou pomocou ponorného mixéru.

02

Pridáme maslo zahriaté na 37 °C a opäť emulgujeme. Následne necháme schladiť.

03

Potom naneste krém pomocou cukrárenského vrecka na plochú stranu kolieska makrónky tak, aby po obvode zostal voľný pruh.

04

Prilepte druhé koliesko makrónky.