Mackonry

MAKRÓNKY IVETY FABEŠOVEJ

Pokiaľ milujete pečenie a neodradí vás ani zložitejší recept, tak je pre vás sladké opojenie v podobe francúzskych makróniek ako stvorené. Naplno si ho vychutnáte v prítomnosti najmilovanejšej osoby a so šálkou obľúbenej kávy. Keby sa vám do prípravy makróniek nechcelo, ale radi by ste ochutnali, môžete si na túto sladkú pochúťku zájsť do kaviarne Ivety Fabešovej vo Werichovej vile a dať si k nim výbornú kávu L´OR.

INGREDIENCIE

  • Korpus Makrónek - 20 kusov
  • 333 g práškového cukru
  • 333g mandľovej múky
  • 90 ml vody
  • 333g krupicového cukru
  • 122g bielkov
  • 4 g červeného práškového farbiva

Príprava:

Korpus Makrónek

01

Do misy preosejeme práškový cukor s mandľovou múkou. Vodu a cukor varte v hrnci na teplotu 118 -121°C. Medzitým začnite šľahať 122 g bielkov.

02

Sirup požadovanej teploty prilejte k šľahajúcim sa bielkam. Vyšľahajte do hustého snehu a pridajte farbivo. Polovicu snehu zamiešajte do preosiatej zmesi.

03

Pridajte 122 g bielkov, zamiešajte a následne pridajte zbytok snehu. Cesto by malo mať konzistenciu lávy.

04

Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou nastriekajte na plech vyložený papierom na pečenie makrónky o priemere 4 cm.

05

Dlaňou poklepte plech zo spodnej strany na každom rohu, aby si nastriekaná zmes sadla. Nechajte zaschnúť cca hodinu, hmota sa nesmie lepiť na prsty.

06

Pečte pri 130 °C asi 13 minút. Vyberte z trúby a nechajte vychladnúť na plechu.

Čokoládová náplň

01

Čokoládu rozpustíme, smotanu na šľahanie s invertným cukrom nahrejeme a potom emulgujeme s čokoládou pomocou ponorného mixéru.

02

Pridáme maslo zahriaté na 37 °C a opäť emulgujeme. Následne necháme schladiť.

03

Potom naneste krém pomocou cukrárenského vrecka na plochú stranu kolieska makrónky tak, aby po obvode zostal voľný pruh.

04

Prilepte druhé koliesko makrónky.

swirl gold