Čokoládová náplň:
- 364 g horkej čokolády 67%
- 364 ml smotany na šľahanie
- 20 g invertného (tekutého) cukru
- 110 g masla (pokojové teploty)
Pokiaľ milujete pečenie a neodradí vás ani zložitejší recept, tak je pre vás sladké opojenie v podobe francúzskych makróniek ako stvorené. Naplno si ho vychutnáte v prítomnosti najmilovanejšej osoby a so šálkou obľúbenej kávy. Keby sa vám do prípravy makróniek nechcelo, ale radi by ste ochutnali, môžete si na túto sladkú pochúťku zájsť do kaviarne Ivety Fabešovej vo Werichovej vile a dať si k nim výbornú kávu L´OR.
Čokoládová náplň:
Do misy preosejeme práškový cukor s mandľovou múkou. Vodu a cukor varte v hrnci na teplotu 118 -121°C. Medzitým začnite šľahať 122 g bielkov.
Sirup požadovanej teploty prilejte k šľahajúcim sa bielkam. Vyšľahajte do hustého snehu a pridajte farbivo. Polovicu snehu zamiešajte do preosiatej zmesi.
Pridajte 122 g bielkov, zamiešajte a následne pridajte zbytok snehu. Cesto by malo mať konzistenciu lávy.
Pomocou cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou nastriekajte na plech vyložený papierom na pečenie makrónky o priemere 4 cm.
Dlaňou poklepte plech zo spodnej strany na každom rohu, aby si nastriekaná zmes sadla. Nechajte zaschnúť cca hodinu, hmota sa nesmie lepiť na prsty.
Pečte pri 130 °C asi 13 minút. Vyberte z trúby a nechajte vychladnúť na plechu.
Čokoládu rozpustíme, smotanu na šľahanie s invertným cukrom nahrejeme a potom emulgujeme s čokoládou pomocou ponorného mixéru.
Pridáme maslo zahriaté na 37 °C a opäť emulgujeme. Následne necháme schladiť.
Potom naneste krém pomocou cukrárenského vrecka na plochú stranu kolieska makrónky tak, aby po obvode zostal voľný pruh.
Prilepte druhé koliesko makrónky.